Cosmetische
chirurgie

Plastische chirurgie

“Cosmetische chirurgie is een wezenlijk onderdeel van plastische chirurgie, waar we mensen heel blij mee kunnen maken.”

Karine Oostrom (plastisch chirurg)

Veilige omgeving

Cosmetische chirurgie is lang een ondergewaardeerd onderdeel van de plastische chirurgie geweest. In de media komen vaak de excessen in de beeld. Maar in het dagelijkse leven willen mensen om ‘gewone’ esthetische redenen of door lichamelijk ongemak van de cosmetische chirurgie gebruikmaken. Vaak is het een beslissing die pas na jarenlang wikken en wegen wordt genomen. Gelre ziekenhuizen komt die groep patiënten tegemoet, zodat zij in de veilige omgeving van een ziekenhuis behandeld kunnen worden. Gelre Apeldoorn en Zutphen werken hiervoor samen met het Deventer Ziekenhuis in het samenwerkingsverband Cosmetische Chirurgie Stedendriehoek (CCS).


Werkwijze

Patiënten komen rechtstreeks of via de huisarts bij het CCS terecht. Bij het eerste gesprek wordt er geluisterd naar de wensen. Dan volgt een eerlijk advies en een duidelijk beeld van het resultaat. Zo weet de patiënt of zijn verwachting realistisch is. De ingreep zelf wordt uitgevoerd in de operatiekamers van Gelre ziekenhuizen Apeldoorn of Zutphen. Meestal is dit poliklinisch of een dagopname. De patiënt is in handen van ervaren chirurgen, anesthesisten, operatieassistenten en verpleegkundigen.

Doelgroep

Iedereen met een zorgvraag die niet onder de zorgverzekering valt. De top 3 hierin: ooglidcorrectie, borstvergroting en buikwandplastiek.

Winst

Met het CCS kan Gelre ziekenhuizen cosmetische chirurgie in eigen huis aanbieden. Daarmee toont Gelre zich een ondernemend ziekenhuis dat meedenkt met mensen die gebruik willen maken van cosmetische chirurgie binnen de veiligheid en deskundigheid van een ziekenhuis. Dit is ook gelijk de winst voor de patiënt. Zij hoeven niet ‘de markt op’ en hebben geen zorgen over de waarborg van veiligheid en deskundigheid.

Betrokken specialismen

  • anesthesie
  • KNO
  • dermatologie
  • kaakchirurgie
  • neurologie
  • orthopedie
  • chirurgie