Gelre Sport


Orthopedie

“Sportblessure? Met Gelre Sport weer snel op de been.”

Ferry Steenstra
(orthopedisch chirurg)

Orthopedische zorg voor sportstad Apeldoorn

Apeldoorn organiseert grote sportevenementen en huisvest veel sportclubs. Inherent aan sporten zijn blessures. De orthopeden van Gelre ziekenhuizen springen hierop in met de polikliniek Gelre Sport op het terrein van FSG Academy. Daar waar steeds meer externe partijen zich met de orthopedische gezondheidszorg bemoeien, profileert Gelre ziekenhuizen zich met Gelre Sport hierin nadrukkelijk. Zo zijn er korte wachttijden en de locatie en de inrichting hebben de allure van een privékliniek. Is hier een behandeling niet mogelijk, dan staan de uitgebreide (operatie)faciliteiten van Gelre ziekenhuizen op een paar honderd meter afstand klaar om de sporter snel topklinische zorg te bieden. Dat is een bijzonder onderscheidende factor.


Werkwijze

Vijf orthopeden draaien afwisselend poli. Hun subspecialisaties zijn schouder, pols, heup, knie en enkel (voet). Dat zijn de gewrichten die vooral bij sporten geblesseerd kunnen raken. De orthopeed kijkt (eventueel samen met een fysiotherapeut, diëtiste of sportarts) naar de blessure. Daarna wordt samen met de patiënt de beste behandelmethode gezocht. Soms is dat een operatie, maar vaak is revalidatie met de juiste oefeningen voldoende om te herstellen. Er is aandacht voor continue ontwikkeling, steeds verdere specialisatie in een deelgebied en toenemende professionalisering. Apparatuur en technieken zijn beschikbaar volgens de meest recente inzichten.

Winst

(Sub)topsporters worden intensief medisch begeleid en zijn daardoor beter in staat om hun doelen te behalen en ook blessures te voorkomen. Dit draagt positief bij aan hun welbevinden. Een gezond en blessurevrij lichaam is essentieel voor een maximale resultaat binnen de sport.

Cijfers

Gelre Sport kan op dit moment wekelijks ruim 150 mensen zien.

Doelgroep:

  • alle sporters in Apeldoorn (en ook verder in Nederland) die kampen met medische complicaties als gevolg van hun sport
  • de zeer specifieke sport-gerelateerde problematiek van (sub)topsporters die verbonden zijn aan en/of sporten op het FSG-complex

Betrokken zorgverleners

  • Orthopedisch Centrum Apeldoorn
  • FSG-Academy (FSG-Health)
  • Fysiotherapiepraktijk Houwer & Ruijs
  • SportmedX
  • Be-life
  • (Di)eet slim
  • Verhagen Orthopedie